Inzetten bij roulette

Roulette is een eenvoudig spel maar je kan op verschillende manieren inzetten. Op het speelbord zie je verschillende vakken met nummers erin. Je kan kiezen voor een enkelvoudige inzet, dan kies je voor een van de nummers die je ziet staan maar het is ook mogelijk om een combinatie inzet te doen door meerdere nummers met elkaar te combineren. De inzetmogelijkheden kan je alleen uitvoeren wanneer jij je houdt aan enkele regels. Je mag alleen maar inzetten wanneer de croupier dit aangeeft en gaat de ronde pas begonnen als iedereen haar of zijn inzet heeft gedaan.

Plein en cheval inzet

De meest eenvoudige inzet bij roulette is als je een weddenschap afsluit op een nummer. Zo’n inzet heet ‘plein’ en is wel de meest risicovolle inzet. De uitbetaling bedraag 35:1. Dit betekent dat wanneer je wint 36x je inzet terug krijgt. Daarnaast is het mogelijk om op twee nummers in te zetten die aan elkaar grenzen op de tafel. Bij roulette heen het inzetten ‘cheval’. Wanneer je op twee aparte getallen inzet dan wordt de kans op winnen 2x zo groot, de uitbetaling is dan ook minder 17:1. Dit is een strategie om wat vaker kleine bedragen te winnen.

Transversale en carré inzet

Door de vele inzetmogelijkheden kan het nog wel eens complex overkomen en dat leggen we nu uit aan de hand van een transversale en carré inzet. De eerste inzet zet je op drie nummers tegelijk in, door links of rechts een drietal fiches te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om er een transversale simple van te maken, dit doe je door je inzet te combineren een cheval. Je plaatst dan je fiches op de lijn tussen twee nummers. Kies je er voor om je inzet te plaatsen op een kruispunt tussen vier nummers, dan plaats je een carré. Door op deze manier in te zetten levert het je meer kans op en zorgt er voor dat de verhouding voor uitbetaling ook een stuk lager ligt 8:1

Colonne en colonne à cheval inzet

Wanneer je bij roulette inzet aan de hand van colonne dan vergroot je de kans op winst aanzienlijk. Op deze manier zet je in op 12 nummers die onder elkaar staan en de kans is dan vrij groot dat een van deze nummers het winnende nummer wordt. Wanneer je kiest voor een inzet colonne à cheval dan plaats je niet op 12 nummers maar op 24. Dit maakt het nog aantrekkelijker om te kunnen winnen. Omdat je inzet op veel nummers wordt de uitbetaling ook een stuk lager 0,5:1. Dit is de juiste strategie om vaak te winnen maar wint er maar weinig geld mee.

Chance simple

De laatste inzet die wij bepreken is de chanse simple. Je zet dan in op rood of zwart, even of oneven of op de laatste 18 cijfers. Door op deze manier in te zetten heb je 50% kans op winst. De kans is groot dat je wint maar dat zorgt er ook voor dat de uitbetaling niet hoog is 1:1. Wanneer je begint met roulette spelen dan moet je jezelf altijd eerst afvragen, wil ik vaak winnen of ga ik de gok aan om kans te maken op hogere winsten.