Een gokje wagen bij de sigarenboer houdt mogelijk op te bestaan

Veel partijen zitten er al jaren met smacht op te wachten, de nieuwe kansspelwet. Met de komende wetswijzigingen zullen er een paar ingrijpende veranderingen doorgevoerd worden. Het heeft niet alleen gevolgen voor de spelers, bookmakers en casino’s maar ook voor het MKB. Het Midden- en Klein Bedrijf biedt nu de TOTO aan. Je kan heel snel en eenvoudig de TOTO invullen bij een Primera of bij een sigarenboer. Maar er zijn niet alleen winnaars met de nieuwe kansspelwet maar ook verliezers en daar kan de TOTO er een van worden.

Het moederbedrijf van de TOTO, de Nederlandse Loterij meldde onlangs aan de Telegraaf dat de toekomst van de TOTO er niet rooskleurig uit ziet met de nieuwe plannen die op de stapel liggen. Niels Onkenhout zegt het volgende ‘het legaliseren kan de doodsteek voor het ‘wedden op de hoek’ betekenen’.

Met de nieuwe kansspelwet wordt de belastingdruk zes keer zo hoog dat het niet winstgevend meer wordt en dus ook niet verleidelijk meer is voor de sigarenboer of de Primera’s.

Toch opmerkelijk aangezien Toto de enige legale aanbieder is in Nederland. De huidige, aloude wet die men in Nederland hanteert, zorgt ervoor dat Toto als enige legaal weddenschappen aan mag bieden aan de spelers. In de werkelijkheid gebeurt dit echter bij veel verschillende buitenlandse partijen. Met de wetswijziging gaat dit ongetwijfeld veranderen.